У столиці презентували виставку з реальними історіями українців у різні часи

У столиці презентували виставку з реальними історіями українців у різні часи

Фото
Укрінформ
З нагоди другої річниці вторгнення Росії в Україну в Музеї історії міста Києва презентували виставку «PRO ЖИТТЯ. Слова. Листи. Нотатки», де зібрані реальні історії українців, написані від першої особи у різні історичні періоди.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз робимо історію, кожен на своєму місці намагається прикласти максимум зусиль до того, щоб наблизити перемогу, аби підтримувати один одного та надавати енергію тим, хто її втрачає та в кого її менше. Ми зараз перейшли в еру цифрових технологій, і, на жаль, зараз ніхто не пише таких чудових щоденників, такі чудові записи. Дуже сподіваюся, що через 10 років ми зможемо відродити ті записи, які сьогодні кожного дня роблять наші воїни своїм рідним, волонтери тим, кому вони допомагають на фронті. Дуже важливо берегти цю пам'ять, яка твориться зараз», - сказала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

У столиці відкрилась виставка «PRO ЖИТТЯ. Слова. Листи. Нотатки» / Фото: kyivcity.gov.ua

Вона наголосила, що історія дуже повторюється, і наразі боротьба українців триває.

Читайте також: У Музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відкрилася виставка «33/10»

Генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова зауважила, що в нотатках, записках та щоденниках можна буде побачити те, що люди писали протягом століть, адже тут є ретроспектива того, що відбувалося, про що говорили та про що мріяли та писали українські воїни. «Ви зможете пересвідчитись, що завжди про любов, про кохання, про переживання за близьких, і про себе, про свої почуття», - додала Попова.

Куратор виставки Микола Петриченко зазначив, що виставка спонукає до того, щоб люди частіше писали, робили нотатки про своє життя та про себе. «Зверніть увагу на слова, для мене форма змінюється, але думки і люди залишаються незмінними», - сказав він.

Виставка показує реальні історії українців, написані у різні історичні періоди: під час Української революції 1917-1921 рр., Другої світової війни, дисидентського руху шістдесятників і російської збройної агресії проти України.

В експозиції також представлені твори сучасного мистецтва, що продемонструють війну очима сучасних художників: Христини Гайдамаки, Антона Логова, Олени Бу Шдід, Миколи Білика.

Читайте також: У Кишиневі відкрилася виставка ікон, написаних на ящиках для боєприпасів українськими художниками

Проєкт реалізований у співпраці з філіями Музею історії міста Києва, а саме з Музеєм шістдесятництва та Історико-меморіальним музеєм Михайла Грушевського.

Виставка триватиме з 24 лютого до 24 березня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва 22 лютого відкрили мультимедійну виставку «Голоси», де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-