УІНП 26 лютого презентує у Києві виставку «10 років війни - 10 років спротиву»

УІНП 26 лютого презентує у Києві виставку «10 років війни - 10 років спротиву»

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті презентуватиме 26 лютого у Києві виставку "10 років війни – 10 років спротиву", що базується на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

Про це розповів в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак під час публічного звіту роботи УІНП, що відбувся в Укрінформі.

"26 лютого УІНП презентуватиме у центрі Києва виставку "10 років війни – 10 років спротиву", яка заснована на матеріалах Віртуального музею російської агресії", - сказав Тиліщак.

Він нагадав, що Віртуальний музей російської агресії був створений ще до повномасштабного вторгнення і до нього входять матеріали про російську війну і ті злочини, які чинить агресор на території України.

«Усі матеріали, що включаються до Віртуального музею російської агресії проходять верифікацію в правоохоронних органах, тому це джерело достовірної і перевіреної інформації, яка дозволяє показувати і в Україні, і в світі ті злочини, які чинить російський агресор", - зазначив в.о.голови УІНП.

За його словами, торік до цього ресурсу було підготовлено і внесено 16 аналітичних матеріалів, які стосуються російсько-української війни за період 2014-2023 років.

Тиліщак також розповів, що Інститут продовжує роботу і над наповненням інтерактивної карти Ukraine War Today, яку було створено у 2022 році.

Читайте також: Про війну треба збирати якомога більше даних по свіжих слідах - Дробович

Як повідомлялося, Віртуальний музей російської агресії Український інститут національної пам’яті з партнерами презентували у жовтні 2021 року. Це цифровий інструмент, який забезпечує доступ кожного до правди та фактів про ключові події і злочини, скоєні під час тимчасової окупації Росією Криму та війни на сході України. Також віртуальний музей слугує важливим інструментом збереження правди про російську агресію проти України, починаючи з 2014 року. Ресурс містить різнопланові дані російською та англійською мовами. Вся викладена інформація достовірна та базується на перевірених джерелах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-