У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам ухилятися від військової служби

У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам ухилятися від військової служби

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру керівнику апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні депутатам Київради ухилятися від військової служби, при цьому отримуючи грошове забезпечення.

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону посадовцю КМВА повідомили про підозру за ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу України (сприяння ухиленню військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом підроблення документів чи іншого обману, вчинені в умовах воєнного стану).

За даними слідства, керівник апарату КМВА незаконно відряджав депутатів з військової частини до військової адміністрації Києва.

Таким чином посадовець оформив фіктивні відрядження трьом столичним депутатам та помічнику депутата Київради. Упродовж року вони не з’являлись на військову службу, при цьому отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу.

У серпні 2023 року їм повідомили про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби (ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Біля кордону з Румунією затримали автомобіль з ухилянтами

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі ДБР викрило схему ухилення від мобілізації, якою встигло скористатись щонайменше 300 осіб.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-