У Музеї Києва відкриється виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів

У Музеї Києва відкриється виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів

Укрінформ
У Музеї Києва 23 листопада відкриється виставка “Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення”, на якій будуть представлені різноманітні унікальні експонати.

Як передає Укрінформ, про це Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації повідомляє у Фейсбуці.

Музей Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лукʼяновою запрошують відвідати виставку “Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення”, аби поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів”, - ідеться у дописі.

В експозиційному просторі будуть представлені святкова сукня ручної роботи початку XIX ст., оригінальні ялинкові прикраси часів кайзера Вільгельма, що використовувалися для пропагандистських цілей, ведмедик 40-х років, знайдений в руїнах перед Михайлівською площею, Дід Мороз 1926 року авторства Г. Світлицького, ковзани 1920-х років, меблі, яким понад 200 років, грамофон початку XX ст.

Читайте також: Головну ялинку Харкова і цьогоріч встановлять у метро

У межах виставки проводитимуться екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих. Святковий настрій доповнять живописні та графічні роботи українських митців із зображенням видів зимового Києва.

Виставка триватиме до 4 лютого 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, за словами т.в.о міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, шлях від Софії до Лаври готується стати одним із "Культурних маршрутів" Ради Європи.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-