МКІП внесе зміни до Держреєстру нерухомих пам’яток для збереження історичної будівлі на Рейтарській

МКІП внесе зміни до Держреєстру нерухомих пам’яток для збереження історичної будівлі на Рейтарській

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України внесе зміни до Державного реєстру нерухомих пам’яток для збереження історичної будівлі по вулиці Рейтарська, 37 у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Сьогодні, 26 вересня, на своєму засіданні Експертна комісія з питань обліку обʼєктів культурної спадщини прийняла рішення про те, що Будівля Київського повітового земства за адресою м. Київ, вул. Рейтарська вул. 37-А, А’ є цілісною пам’яткою і відповідає усім критеріям пам’ятки архітектури та історії місцевого значення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що МКІП якнайшвидше опрацює відповідні документи і підготує проєкт наказу для внесення змін до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

У відомстві нагадали, у 2011 році було прийняте рішення про розділення пам’ятки і занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України лише частини будинку під технічною адресою – вул. Рейтарська, 37 А. При цьому частину будинку виокремлено у «флігель» під літерою А’. Цю частину пам’ятки разом з окремим будинком – флігелем садиби за адресою вул. Рейтарська, 37 Б, – було визнано такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. При цьому розробниками було внесено недостовірні відомості до облікової документації.

Читайте також: Суд у справі про захист будинків, де жили відомі діячі культури, продовжиться 12 жовтня

Відтак, проаналізувавши детально всі наявні документи, експерти встановили, що насправді підстав розділяти історичну будівлю Київського повітового земства на 2 окремі частини – А і А’ – не було і немає. 

У цій будівлі з 1917 по 1918 рр. проживав і працював відомий український громадсько-політичний, державний діяч і письменник Шаповал М.Ю.

Як повідомляв Укрінформ, у МКІП повідомили, що демонтаж садиби у Києві за адресою Рейтарська, 37 є незаконним, оскільки забудовник не поінформував Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про проведення таких робіт та не отримав жодних рекомендацій від установи.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-