МКІП закликає зупинити демонтаж садиби на Рейтарській, 37

МКІП закликає зупинити демонтаж садиби на Рейтарській, 37

Укрінформ
Демонтаж садиби у Києві за адресою Рейтарська, 37 є незаконним, оскільки забудовник не поінформував Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про проведення таких робіт та не отримав жодних рекомендацій від установи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Демонтаж цієї памʼятки – пряме порушення Закону України "Про охорону культурної спадщини" та статті 37-2, яка вимагає обов’язкове врахування рекомендацій Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО перед проведенням робіт в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини. Очевидно, що прямо зараз незаконні роботи свідомо проводяться з метою знищити матеріальну структуру історичної садиби Києва", – зазначив тимчасовий виконувач обов'язків глави МКІП Ростислав Карандєєв.

Читайте також: До переліку об’єктів культурної спадщини Києва внесли 200-літню будівлю на Подолі

Він також наголосив, що Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО не схвалював проведення таких робіт, оскільки забудовник не провів інформування Комітету та не отримав жодних рекомендацій.

Зазначається, що зараз триває засідання Експертної комісії з питань обліку обʼєктів культурної спадщини МКІП, де буде переглянуто статус памʼятки на вул. Рейтарській, 37.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва скасував право власності на самочинно збудовані об’єкти, розташовані на земельній ділянці біля Конча-Заспи вартістю понад 31 млн грн.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-