Навчання у білорусі не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ — КМВА

Навчання у білорусі не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ — КМВА

Укрінформ
російсько-білоруські навчання, які розпочнуться 16 січня на території республіки білорусь, не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, повідомляє в Телеграмі КМВА.

«Вище військово-політичне керівництво України не виключає спроби нової хвилі наступу ворога. За розвідувальними даними, для цього росія готує нову хвилю мобілізації, крім того 150 тис. раніше мобілізованих вже проходять підготовку на полігонах», - ідеться в повідомленні.

Україна самостійно і за допомогою партнерів постійно моніторить ситуацію на фронтах і підготовки росії до ймовірного повторного наступу.

Читайте також: Україна збільшує оборонні спроможності на кордоні з білоруссю – Наєв

Тим часом, 16 січня на території білорусі мають розпочатися спільні льотно-тактичні навчання білоруських і російських військових.

Але ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, вважає начальник КМВА.

Читайте також: Мобілізованих із полігонів білорусі та росії переміщують у зону бойових дій та прикордонні райони

«Я хочу вам сказати, що в нас кожен місяць 2022 року і початок 2023 - вирішальний місяць. Ми ще з лютого 2022 року вистояли, витримали, зупинили, відкинули. Загрозу не знімаємо, поки триває війна, і поки знаєте, що прогнозують нову чергу мобілізації в росії. Поки загроза не знята. У білорусі безперервно проводяться спільні навчання угруповання білоруської армії та армії рф, але відповідними керівниками військовими проводяться певні заходи в плані підготовки органів управління, накопичення матеріально-технічних засобів, обладнання території з метою недопущення і упередження в діях агресора», - заявив Попко.

Читайте також: У Повітряних силах підтвердили можливість ракетних обстрілів України з території білорусі

Він не пов’язує ці навчання повітряних сил, які будуть на території білорусі, з масовими ракетними ударами. «Ми можемо їх очікувати будь-коли. Створюємо завдяки повітряним силам та іншим силам протиповітряної оборони відповідну ешелоновану систему, щоб можна було не допустити критичних пошкоджень об’єктів інфраструктури», - підкреслив начальник КМВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, для реалізації загарбницьких планів щодо України кремль планує створити 20 нових дивізій та збільшити чисельність зс рф до 1,5 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-