Художник зі Швейцарії підсвітить споруди у Києві з нагоди Різдва

Художник зі Швейцарії підсвітить споруди у Києві з нагоди Різдва

Укрінформ
Швейцарський художник Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Києві на різдвяні свята у межах туру "Різдвяне світло для надії".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"23 грудня перед Різдвом в рамках туру «Різдвяне світло для надії» всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Києві...Тур продовжуватиметься протягом різдвяних вечорів: 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях з 16:00 до 22:00. Щовечора митець самостійно підсвічуватиме будівлі, необхідні для функціонування держави, житлові будинки, музеї, університети, церкви", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за допомогою власного генератора митець 23 грудня уперше підсвітить Андріївську церкву, Національний музей України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, дзвіницю Софійського собору.

Читайте також: У Києві великих новорічних святкувань не буде - вночі діє комендантська година

МКІП підкреслює, що зображення з проєкцій зможуть побачити всі українці - навіть на фронті та у сховищах, оскільки дійство транслюватиметься у прайм-тайм.

Як зауважив художник, він та його команда з чотирьох осіб свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною.

"Цим освітленням я хочу принести українцям надію та трохи Різдва. Я хочу показати світу тихим, але просвітницьким способом, що на Різдво ми повинні думати про всіх людей, які не можуть святкувати в теплих кімнатах", - зауважив він.

Також повідомляється, що зображення окремих проєкцій створюватимуться відразу на місці у вигляді NFT та розміщуватимуться на платформі Opensea NFT. Отримані за це кошти підуть на наступну акцію солідарності.

Читайте також: Папа Франциск закликав на Різдво молитися за мир в Україні

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Як повідомляв Укрінформ, за останній рік значно зросла кількість українців, які підтримують ідею святкування Різдва 25 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-