Папа Франциск закликав на Різдво молитися за мир в Україні

Папа Франциск закликав на Різдво молитися за мир в Україні

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав у Різдво пам’ятати про українських дітей та молитися за те, щоби Господь якнайшвидше дарував українцям мир.

Як передає Укрінформ з посиланням на Vatican News, про це понтифік заявив наприкінці загальної аудієнції у Ватикані в середу.

"А тепер, говорячи про дітей, згадаймо про багатьох дітей в Україні, що страждають, дуже страждають через цю війну. В це свято Бога, який стає дитиною, пам’ятаймо про українських дітей. Коли я зустрічався з ними тут, (побачив, що – ред.) більшість з них не може усміхнутися, а коли дитина втрачає здатність усміхатися, це – серйозно", - сказав Папа.

За його словами, ці діти "носять на собі тягар трагедії цієї війни, що є настільки нелюдяною, настільки суворою".

"Пам’ятаймо про український народ під час цього Різдва: без світла, без обігріву, без головних для виживання речей, і молимо Господа, щоби приніс їм мир настільки швидко, наскільки це можливо", - закликав Папа Римський.

Крім того, вітаючи польських прочан, понтифік згадав про українських біженців. Це сталося у контексті звичаю залишати за святвечірним столом місце для неочікуваного гостя. "Цього року його займуть численні біженці з України, яким ви великодушно відчинили двері своїх домівок. Нехай же Божий Син, народжений у Вифлеємі, наповнить любов’ю кожного з вас, ваші родини і тих, кому ви допомагаєте. Нехай принесе мир всім людям доброї волі", – побажав Папа.

Читайте також: Папа Римський закликав відсвяткувати Різдво скромніше — з українцями в серці

Як повідомляв Укрінформ, раніше Папа Римський Франциск заявив, що вважає розв’язану росією війну проти України глобальною і не вірить, що вона може завершитись у найближчій перспективі.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-