Незаконно отримав компенсацію за житло в Києві: ексдепутат постане перед судом

Незаконно отримав компенсацію за житло в Києві: ексдепутат постане перед судом

Укрінформ
Колишній народний депутат постане перед судом у зв'язку з незаконним отриманням компенсації за житло в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

"16 грудня 2022 року НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України VIII скликання у незаконному одержанні 127,4 тис. грн компенсації за житло", — ідеться в повідомленні.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що у вересні 2017 року народний депутат подав до Апарату Верховної Ради заяву про щомісячну компенсацію вартості оренди житла або винайм готельного номера, маючи на той момент у своїй власності придатну для проживання квартиру в новобудові Печерського району Києва.

Таким чином, фігурант незаконно отримував кошти з бюджету парламенту протягом наступних шести з половиною місяців. Слідство уточнило суму незаконно одержану екснардепом: вона становить 127,4 тисяч гривень.

Читайте також: Суд заочно заарештував заступника голови правління Укргазбанку

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні народному депутату України VIII скликання, який станом на той час обіймав керівну посаду в Рахунковій палаті, оголосили підозру в незаконному отриманні 117 тисяч гривень компенсації за житло в столиці.

За даними Центру протидії корупції, ішлося про голову Рахункової палати та народного депутата 8-го скликання Валерія Пацкана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-