Оголосили підозру ексдепутату, який обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті

Оголосили підозру ексдепутату, який обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті

Укрінформ
Колишньому народному депутату повідомили про підозру у незаконному отриманні 117 тис. грн компенсації за житло у столиці.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

“24 жовтня 2022 року за дорученням заступника генерального прокурора – керівника САП прокурором повідомлено про підозру у незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті”, - йдеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування встановлено, що народний обранець з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. гривень.

Читайте також: ВАКС виправдав екснардепа Левуса у справі про отримання компенсації на житло

Колишньому депутату інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди).

За даними Центру протидії корупції, йдеться про голову Рахункової палати та народного депутата 8-го скликання Валерія Пацкана.

"Повідомили про підозру керівнику Рахункової палати та народному депутату минулого скликання Валерію Пацкану. Мова йде про події 2017-2018 років. За даними слідства, у вересні 2017 року він подав до Апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло, хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру в новобудові в Печерському районі Києва. В результаті за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. грн", - зазначили у ЦПК.

Як повідомлялося, Валерій Пацкан очолює Рахункову палату з 15 березня 2018 року. До того був народним депутатом від БПП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-