НАТО залишається відкритим, зараз ми зосереджені на допомозі Україні – Столтенберг

НАТО залишається відкритим, зараз ми зосереджені на допомозі Україні – Столтенберг

Укрінформ
Кожна демократична країна в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, нині ж Альянс зосереджений на підтримці та допомозі Україні.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи може НАТО розглянути заявку України за прискореною процедурою.

“Кожна демократична країна в ЄС має право подавати заявку на членство, і ми поважаємо це. Ми знову і знову кажемо, що НАТО залишається відкритим, про що говорили останні роки. Члени НАТО на саміті у Мадриді зробили чітку заяву, що ми поважаємо право України обирати свій шлях і вирішувати, в які альянси вступати. Звичайно, рішення про членство має прийматися усіма членами НАТО, це рішення консенсусне. Зараз ми зосереджені на тому, щоб надавати підтримку Україні, допомагати їй захищатися від російського вторгнення”, - сказав очільник Альянсу.

Читайте також: НАТО продовжить допомагати Україні після спроби росії анексувати її території - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-