Столичній громаді остаточно повернули земельну ділянку вартістю 12,6 мільйона

Столичній громаді остаточно повернули земельну ділянку вартістю 12,6 мільйона

Укрінформ
Велика Палата Верховного Суду підтримала позицію прокурора у справі за позовом Київської міської прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення Київради про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки на вул. Бродівській у Голосіївському районі м. Києва вартістю 12,6 млн гривень.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Велика Палата Верховного Суду погодилась з доводами прокурора та залишила в силі постанову Північного апеляційного господарського суду, якою задоволено позов міської прокуратури про визнання незаконним і скасування рішення Київради про передачу в оренду спірної земельної ділянки”, - йдеться у повідомленні.

Рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Як зазначається, вказане рішення Київрада ухвалила у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно площею 12,9 кв.м, що більш ніж в 410 разів менше площі землі, наданої йому в оренду.

Разом з тим, отримання в оренду земельної ділянки комунальної власності у розмірах, що значно перевищують площу розташованого на ній нерухомого майна, передбачає дотримання процедури проведення земельних торгів.

Читайте також: Суд підтвердив заборону на будівництво біля музею у Пирогові

Крім того, надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.

Таким чином, передача спірної земельної ділянки в оренду без проведення земельних торгів відбулась з порушенням інтересів держави, які полягали у втраті можливості отримати територіальною громадою міста максимально великого розміру орендної плати за використання земельної ділянки у разі продажу права її оренди на конкурентних засадах, пояснюють у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, Київський апеляційний суд повернув громаді будівлю кінотеатру «Молодіжний» у Святошинському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-