Київський апеляційний суд повернув громаді будівлю кінотеатру «Молодіжний»

Київський апеляційний суд повернув громаді будівлю кінотеатру «Молодіжний»

Укрінформ
Суд повернув територіальній громаді столиці будівлю кінотеатру “Молодіжний” у Святошинському районі. 

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Київської міської прокуратури та витребувано на користь територіальної громади столиці будівлю закладу культури – кінотеатру “Молодіжний” у Святошинському районі Києва, площею понад 200 кв. м та вартістю понад 5 млн гривень”, - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що будівля кінотеатру “Молодіжний” по вулиці Рубежівській у Києві, яку побудовано ще у 1958 році, є комунальною власністю. Однак у 2014 році фізична особа незаконно зареєструвала за собою право власності на неї на підставі підроблених документів. При цьому Київрадою рішення про відчуження будівлі не приймалось, а її приватизація не проводилась.

За таких обставин Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування цього майна. Суд першої інстанції задовольнив позов, однак відповідач оскаржив це рішення в апеляційній інстанції.

Читайте також: Київрада проголосувала за створення ландшафтного заказника «Протасів Яр»

За результатами розгляду апеляційної скарги Київський апеляційний суд, погодившись з доводами прокурора щодо відсутності у фізичної особи прав на комунальне майно, залишив у силі рішення суду першої інстанції, ухвалене на користь прокуратури та Київської міської ради.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому прокуратура Києва захистила від забудови землі біля Музею в Пирогові на 368 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-