Міністри культури країн Європи зі Львова «відвідали» Бучу та Ірпінь

Міністри культури країн Європи зі Львова «відвідали» Бучу та Ірпінь

Укрінформ
Під час візиту до Львова міністри та представники міністерств культури країн Центрально-Східної Європи і країн Балтії здійснили віртуальну подорож у постраждалі від боїв міста Бучу та Ірпінь.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє в Телеграмі.

"Під час сьогоднішньої зустрічі у Львові міністри та представники міністерств культури країн Центрально-Східної Європи та країн Балтії змогли віртуально побувати у зруйнованих росіянами українських містах та на власні очі побачити масштаби військових злочинів рф проти України", – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Європа створить спецфонд для підтримки культурної спадщини та діяльності ЗМІ в Україні

VR-тур визволеними населеними пунктами, що зазнали найбільших руйнувань унаслідок дій російської федерації, для європейських гостей підготувало МКІП спільно з українським стартапом Aspichi.

Як наголосила заступник міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар, "масштаби російських військових злочинів в Україні повинен побачити увесь світ".

"Сотні знищених будинків, церков та унікальних об’єктів архітектури, мільйони скалічених війною життів, збитки на сотні мільярдів євро – все це зробила росія. І завдяки сучасним цифровим технологіям правду про війну в Україні тепер може дізнатися кожен, ставши безпосереднім свідком наслідків російського вторгнення", – зазначила вона.

Читайте також: МКІП і діячі культури та мистецтва у маніфесті визначили пріоритети культурної політики під час війни

Як повідомляв Укрінформ, міністри культури країн Центральної та Східної Європи обговорили у Львові підтримку України та планують повернутися з конкретними пропозиціями щодо інвестування.

Фото: МКІП, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-