Оборона Києва тільки посилюється, бо росія може повторити сухопутний наступ –  Мотузяник

Оборона Києва тільки посилюється, бо росія може повторити сухопутний наступ – Мотузяник

Укрінформ
росія не відмовилась від стратегічного плану знищити державність України, тому повторну спробу наступу на Київ відкидати не можна. Наразі столиця і підступи до неї добре укріплюється.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, коментуючи питання можливого повторного наступу на Київ. 

«Про те, як готується Київ до оборони, вже повідомлялося неодноразово… Станом на сьогодні рівень захисту столиці абсолютно не зменшений навіть у зв’язку з тим, що російські війська вибиті з території Київської, Чернігівської областей. Але тим не менше, столиця і підступи до столиці добре укріплюються. Ми маємо кілька ліній оборони. Тобто важливо розуміти, що ніхто руки не опустив, і оборона Києва тільки посилюється», - повідомив Мотузяник.

Читайте також: У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступу

Відповідаючи на питання щодо можливого сухопутного наступу на Київ, Мотузяник зазначив, що наразі не спостерігається формування ударних груп ворога для такого наступу.

«В найближчій перспективі ми не бачимо такої можливості, але все рівно рано чи пізно російська федерація може повторити такі подібні наступальні дії. Звичайно, для цього треба провести потужний підготовчий етап, треба створити наступальні угруповання. Зараз ми такого не бачимо. Але треба розуміти, що схід України, південь України – це лише тактичні короткочасні плани рф. Стратегічна мета росії – це повне знищення України. Ми повинні звикнути до цієї думки і жити з цим, укріплюватися і готуватися до оборони. Допоки ми маємо такого сусіда, жити спокійно, на жаль, вони нам не дадуть», - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Загроза для Києва відтепер буде завжди - Маляр

Речник додав, що росія хоче знищити державність України та встановити підконтрольний росії уряд, і від цих стратегічних планів, за даними розвідки, росія досі не відмовилась.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-