У МКІП спростували, що Костел святого Миколая передали римо-католицькій церкві

У МКІП спростували, що Костел святого Миколая передали римо-католицькій церкві

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики спростувало інформацію, яку розповсюджували деякі засоби масової інформації, про те, що Костел святого Миколая у Києві передали Римсько-католицькій церкві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

“Інформація, яка була розповсюджена деякими засобами масової інформації, про те, що Костел святого Миколая у Києві передали Римсько-католицькій церкві, не відповідає дійсності”, - ідеться в повідомленні.

Наразі МКІП та релігійна організація “Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви у м. Києві” співпрацюють на підставі меморандуму щодо збереження та відновлення костелу по вул. Великій Васильківській, 75.

Читайте також: У костелі Святого Миколая в Києві завершили протиаварійні роботи

Меморандум не передбачає будь-яких фінансових та майнових зобов’язань сторін одна перед одною та відносно третіх осіб. Робота в напрямку реалізації меморандуму ведеться, але у зв’язку зі збройною агресією росії він не зміг бути реалізованим у повному обсязі та в зазначені терміни.

“МКІП знаходиться у пошуку репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та переміщення Національного будинку органної та камерної музики. Наразі питання не є врегульованим, а значить, Костел святого Миколая не може бути переданий парафії Римсько-католицької церкви в постійне користування. Попри це, немає жодних перепон для проведення богослужінь парафії Святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви”, - пояснили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

МКІП просить засоби масової інформації не розповсюджувати неперевірену інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, у Костелі святого Миколая у Києві 20 травня інсталювали статую Архангела Михаїла, яку Папа Римський Франциск освятив спеціально для цього храму у зв'язку з його переданням у постійне користування римсько-католицькій громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-