У костелі святого Миколая встановили статую, яку освятив Папа Франциск

У костелі святого Миколая встановили статую, яку освятив Папа Франциск

Фото
Укрінформ
У костелі святого Миколая у Києві 20 травня інсталювали статую Архангела Михаїла, яку Папа Римський Франциск освятив спеціально для цього храму у зв'язку з його переданням у постійне користування римо-католицькій громаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє парафія костелу св. Миколая у Києві у Фейсбуці.

Участь в освяченні взяв Секретаря у справах відносин Апостольської Столиці з державами (міністр закордонних справ Ватикану) Архієпископ Пол Річард Галлаер.

"Високопоставлений гість взяв участь в урочистій інсталяції статуї св. Михаїла Архангела, яку Папа Франциск освятив спеціально для цього храму, що, зокрема, пов’язане з його переданням у постійне користування парафії", - йдеться у повідомленні.

"Архангел Михаїл є покровителем Києва з XVI століття і водночас покровителем всієї України. Нехай цей могутній Архангел заступається за нашу парафію, за кожного з нас, і випрошує нам благодать без перешкод молитися у цій святині. Нехай він береже нашу країну, всіх її жителів, і допомагає долати ворогів, видимих і невидимих", - сказав під час богослужіння настоятель парафії отець Павло Вишковський.

Читайте також: Костел Святого Миколая передусім має бути храмом - єпископ

Як повідомляв Укрінформ, секретар з міждержавних відносин Святого Престолу, Архієпископ Пол Річард Галлагер на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу заявив, що Ватикан готовий допомагати переговорам України й росії, якщо отримає запрошення від обох сторін.

Згідно з домовленостями між парафією св. Миколая у Києві з Міністерством культури та інформаційної політики костел у червні 2022 року передадуть римо-католицькій громаді. Перший етап протиаварійних робіт з ліквідації наслідків пожежі був завершений ще в січні 2022 року.

Пожежа в костелі Святого Миколая спалахнула 3 вересня ввечері.Попередньою причиною займання було коротке замикання в органі.

Фото: Парафія костелу св Миколая у Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-