Костел Святого Миколая передусім має бути храмом - єпископ

Костел Святого Миколая передусім має бути храмом - єпископ

Укрінформ
Костел Святого Миколая у Києві передусім має бути храмом, але там можна буде проводити і різноманітні культурні події.

Про це заявив єпископ Римсько-католицької церкви в Україні Віталій Кривицький на пресконференції "100 днів до повернення костелу св. Миколая у лоно Церкви", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вкотре повертаємось до питання храму Святого Миколая, який, як ми знаємо, був побудований як храм. Він і сьогодні частково використовується як храм. Ми знову і знову наголошуємо, що він має бути храмом сповна. Звичайно, він може ділити своє приміщення для різноманітних подій, для культурної діяльності. Так, звичайно, ми до цього відкриті. Але він, перш за все, має бути храмом", - сказав Кривицький.

Читайте також: У костелі Святого Миколая в Києві завершили протиаварійні роботи

Він нагадав, що 1 червня костел Святого Миколая мають передати римсько-католицькій громаді.

"Унаслідок такої трагічної подій, пожежі у храмі Святого Миколая, ми все ж таки пройшли через певного роду такий рубікон. Ми пройшли через незворотній пункт, і тому йдемо далі. І сьогодні маємо можливість об'єднати свої зусилля і з культурним суспільством, і з діячами культури, для того, щоб пройти далі, щоб вирішити це питання", - додав Кривицький.

Як повідомляв Укрінформ,пожежа в костелі Святого Миколая спалахнула увечері 3 вересня 2021 року на 1 і 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23:26 вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем було пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та інструмент.

Читайте також: На Львівщині відреставрували костел біля Підгорецького замку

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Будівлю ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики України, як приміщення для концертів, і парафія святого Миколая Римсько-католицької церкви в Україні, яка проводить тут богослужіння.

У червні 2022 року костел Святого Миколая передадуть громаді Римсько-католицької церкви в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-