Причиною пожежі в столичному костелі могло стати коротке замикання в органі - МВС

Причиною пожежі в столичному костелі могло стати коротке замикання в органі - МВС

Укрінформ
Попередня причина пожежі в столичному костелі Святого Миколая - коротке замикання в органі.

Як передає Укрінформ, про це сказав у суботу міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час огляду наслідків пожежі в костелі, повідомляє МВС.

«Попередньо, причиною загоряння було коротке замикання в органі. Саме в той час, після 21.00 години, в костелі проводилася репетиція. Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначено ряд експертиз. Упродовж тижня експерти мають дати кінцевий висновок причини загоряння», - сказав міністр внутрішніх справ.

Він додав, що вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення історичної будівлі та унікальний орган. Конструкції костелу нічого не загрожує, перекриття не постраждало. Надалі запланована реставрація будівлі.

«Вогнеборці прибули на місце події вже через 6 хвилин після надходження повідомлення про пожежу на спецлінію 101. Якби їх реакція була більш тривалою, очевидно, були б більші наслідки пожежі», - наголосив Монастирський.

Читайте також: Єпископ Кривицький – про пожежу в костелі: Концертний орган згорів дощенту

Він розповів, що наразі на місці події працюють рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ліквідовували пожежу, та представники Національної поліції, які проводять розслідування, а також працівники костелу.

Як повідомлялося, пожежа у костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 та 2 поверсі органного залу з поширенням на покрівлю. О 23 год. 26 хв вогонь ліквідовано на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римо-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на вулиці Великій Васильківській. Храм побудований у 1899—1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Костел Святого Миколая поділили поміж собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів та парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить у ньому богослужіння.

Фото: @StMykolayParish

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-