Костел Святого Миколая у Києві передають римо-католицькій громаді

Костел Святого Миколая у Києві передають римо-католицькій громаді

Укрінформ
У Києві костел Святого Миколая у червні 2022 року передадуть римо-католицькій громаді.

Як передає Укрінформ, про це парафія костелу св. Миколая у Києві повідомляє у Фейсбуці.

«Визначено дату передачі костелу в користування парафії святого Миколая на 1 червня 2022 року», - ідеться в повідомленні.

Сторони домовились, що Міністерство культури та інформаційної політики України сприятиме передачі у встановленому законодавством порядку у постійне користування Релігійної громади приміщення костелу після завершення протиаварійних робіт, але в будь-якому разі не пізніше 1 червня 2022 року.

Також досягнуто домовленості, що МКІП сприятиме пошуку інших репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та переміщенню Національного будинку органної та камерної музики.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в костелі Святого Миколая спалахнула 3 вересня ввечері на 1 і 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23:26 вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем було пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та інструмент.

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Будівлю ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики України, як приміщення для концертів, і парафія святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить тут богослужіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-