Скандальні вибори ректора: професор Могилянки каже, що студенти збирають страйком

Скандальні вибори ректора: професор Могилянки каже, що студенти збирають страйком

Укрінформ
Студенти невдоволені невизнанням з боку Міністерства освіти та науки України результатів виборів у Києво-Могилянській академії і вже формують страйком.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олексій Гарань.

Він назвав невизнання результату виборів ректора Могилянки з боку МОН “абсурдною позицією” і повідомив, що студенти вишу вже формують страйком.

“Це абсурдна позиція представників влади. Навіть голова Верховної Ради Стефанчук направив своє вітання переможцю виборів. Справа не в Квіті (Сергій Квіт, кандидат на виборах - ред.), а в забезпеченні демократичного процесу. І насправді дії Шкарлета (міністр освіти — ред.) дуже сильно підставлять Президента Зеленського. Студенти - гарячі люди, і навіть ми, професори, не можемо їх повністю проконтролювати, і може щось відбутися з непередбачуваними наслідками”, - попередив Гарань.

Читайте також: МОН не визнає результатів виборів у Могилянці та оголосить повторні – Шкарлет

Він нагадав, що викрадена під час виборів скринька виявилася неушкодженою й обидва кандидати визнали результати виборів.

“Викрадена скринька виявилася неушкодженою, кількість бюлетенів збіглася з кількістю, які були видані. Виборчком одностайно, за участю представників обох кандидатів, вирішив продовжувати вибори. Після підрахунку обидва кандидати визнали результати. Переміг Сергій Квіт”, - наголосив Гарань.

Як повідомляв Укрінформ, на посаду президента балотувалися в.о.президента НаУКМА, кандидат економічних наук, доцент, в.о. декана факультету економічних наук Олександра Гуменна та голова НАЗЯВО Сергій Квіт.

За підсумками голосування, що відбулося 20 січня 2022 Олександра Гуменна набрала 201 голос (33.9%), Сергій Квіт – 232 (39,1%).

Читайте також: Спроба зриву виборів у Могилянці – символі обох Майданів – теж ''гібридна війна''

27 січня відбувся другий тур виборів президента НаУКМА. Того ж дня Сергій Квіт повідомив у Фейсбуці, що з виборчої дільниці вишу невідомі викрали одну зі скриньок для голосування.

Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-