На організацію заворушень у Києві замовники виділили понад мільйон гривень – поліція

На організацію заворушень у Києві замовники виділили понад мільйон гривень – поліція

Укрінформ
Для організації і проведення мітингу у Києві, під час якого мали статись масові сутички з правоохоронцями, було виділено понад мільйон гривень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

«Можете побачити прейскурант. Учасники акції масовка – від 800 грн на кожного, так звані тітушки – від 1200 грн, більш радикальні акції, такі як запалювання шин, – 2500 доларів США. Додатково навіть виділили касу на штрафи. Вони розуміли, що частину громадян, які братимуть участь у цих заходах, правоохоронці затримають, відповідно, будуть складені протоколи та доведеться платити штрафи. Це теж було передбачено кошторисом. Всього на організацію провокаційного заходу учасники групи отримали – це тільки аванс і те, що чітко задокументовано, – більше одного мільйона гривень», - зазначив Клименко.

Читайте також: Путіну потрібні внутрішня дестабілізація і безлади у Києві та регіонах – Гармаш

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що співробітники Національної поліції затримали групу осіб, які планували масові заворушення в Києві. Загальна кількість учасників для мітингу - до 5 тисяч осіб, з них до 1,5 тисячі мали складати так звані тітушки, які мали влаштувати бійки з правоохоронцями.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-