Путіну потрібні внутрішня дестабілізація і безлади у Києві та регіонах – Гармаш

Путіну потрібні внутрішня дестабілізація і безлади у Києві та регіонах – Гармаш

Укрінформ
Росія не піде на повномасштабний наступ проти України, адже прямий напад призведе до «вбивчих» санкцій Заходу, а президент Володимир Путін їх побоюється.

Як передає Укрінформ, про це заявив у «Суботньому інтерв’ю» Радіо Свобода учасник переговорів із врегулювання на Донбасі Сергій Гармаш.

За його словами, оптимальний приклад для Путіна: заворушення на початку нинішнього року в Казахстані, коли в цю країну на прохання президента Касима-Жомарта Токаєва ввели війська ОДКБ – передусім російські. Саме так, стверджує Гармаш, Кремлю було б вигідно вчинити в Україні, спровокувавши перед введенням військ хаос у Києві та інших містах.

Читайте також: Санкції США можуть зруйнувати всю економіку Росії – NYT

«У Путіна немає наміру повномасштабного наступу. І для нього найбажаніший варіант – це взагалі Казахстан, коли його самого покличуть окупувати нас. А для цього потрібні внутрішня дестабілізація, внутрішні безлади тут у Києві, в інших регіонах України. І цього Путін може досягти різними способами. Один із яких – це військова поразка України, на що він сподівається, мабуть, на Донбасі (за прикладом поразки ЗСУ в 2014 році в Іловайську і в 2015 році в Дебальцевому). І це ж буде не його, «не російський військовий наступ», а наступ так званих «ЛНР», «ДНР» чи ОРДЛО», – сказав учасник переговорів з урегулювання на Донбасі.

Читайте також: МЗС України зреагувало на доручення Путіна спростити виплати жителям ОРДЛО

На його думку, багато західних столиць захочуть почути Путіна в цьому випадку.

«Тому що той же Берлін і Париж не дуже хочуть накладати на нього санкції. Другий спосіб – якщо Україна погодиться піти на прямий діалог із Донецьком і Луганськом у межах Тристоронньої контактної групи. То я думаю, що більшість регіонів України не сприймуть це. І це також може викликати внутрішню дестабілізацію. І це також Путіна чудово влаштовує. Третій спосіб – неправдиві повідомлення про замінування, кібератаки, провокування енергетичної кризи. А ми знаємо, що обленерго в Україні – це і російський капітал, на жаль», – додав Гармаш.

Читайте також: Джонсон наступного тижня проведе переговори з Путіним

Як повідомлялося, 2 січня на заході Казахстану розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Вони переросли у масові протести.Влада ввела в країні надзвичайний стан і звернулася до Організації договору про колективну безпеку по допомогу в придушенні масових виступів. До Казахстану прибули військові підрозділи РФ та її союзників.

За офіційними даними, у ході протестів у Казахстані загинули щонайменше 227 осіб, понад 9 тисяч було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-