У Києві утворили ланцюг єднання під гаслом #СкажиУкраїніТак

У Києві утворили ланцюг єднання під гаслом #СкажиУкраїніТак

Фото, відео
Укрінформ
У День Соборності у Києві утворили світовий ланцюг єднання від Софійського до Михайлівського собору під гаслом #СкажиУкраїніТак.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Це було частиною масштабної світової акції українців «СкажиУкраїніТак / SayYEStoUkraine», що стала продовженням попередньої кампанії «SayNOtoPutin».

Акцію організували Рух опору капітуляції, відомі громадські діячі, українські громади 60 країн. Вони закликали символічними ланцюгами єдності по всьому світу продемонструвати згуртованість і готовність українців до боротьби.

“Ми вийшли, щоб звернутись до західних партнерів: #SayYEStoUkraine - і закликати посилити військову допомогу для України, застосувати жорсткі санкції проти Росії, заблокувати“Північний потік”, сприяти Україні в наближенні до НАТО”, – заявили організатори зі сцени.

Читайте також: Як Україна відзначає День Соборності

Активісти закликали всіх українців об’єднати зусилля для захисту країни, а владу й політиків - пришвидшити реформи, необхідні для отримання ПДЧ в НАТО.

Присутній на акції колишній бранець Кремля, релігієзнавець Ігор Козловський сказав у коментарі Укрінформу, що вважає День Соборності добрим приводом продемонструвати єдність у протистоянні з російським агресором.

У Києві утворили ланцюг єднання під гаслом #СкажиУкраїніТак / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

“День Соборності — це особливий і дуже актуальний день, коли ми зараз переживаємо небезпеку з боку нашого божевільного сусіда. Ми тут, щоб наголосити, що ми є єдина, соборна Україна. І що йдеться не тільки про наше минуле, а й про наше сучасне й майбутнє”, - сказав Козловський.

Громадська діячка, журналістка Ганна Гопко вважає Софійський майдан символічним місцем для того, щоб нагадати про понад тисячолітню історію України.

Читайте також: Представники релігійних конфесій у День Соборності закликали українців молитися за єдність та мир

“Тут є храм Святої Софії, збудований ще на початку ХІ сторіччя, коли Москви не було взагалі. Тут ми говоримо про тяглість традицій України, її понад тисячолітню історію, про те, що Україна — це колиска європейської цивілізації, а зараз - контриб’ютор європейської безпеки. У День Соборності, як і 103 роки тому, в умовах нових загроз і викликів показуємо всьому світові, що українці чинитимуть опір”, - заявила Гопко.

Експерт з міжнародних енергетичних і безпекових відносин Михайло Гончар зауважив, що прийшов на акцію тому, що над Україною нависла загроза нової хвилі російської агресії.

“Суспільство у відповідь на тотальне бажання Росії знищити Україну повинне сформувати тотальний опір. Тому потрібне посилення національної стійкості й формування незалежної від держави, але в тісній співпраці з нею мережі опору. І установка має бути не просто на тотальний опір, а на перемогу”, - вважає він.

Читайте також: У Києві через Дніпро утворили «живий ланцюг Соборності»

Учасники акції утворили символічний ланцюг єднання, розтягнувши український прапор від собору Святої Софії до Михайлівського Золотоверхого собору.

Як повідомлялося, світова акція українців “СкажиПутінуНІ / SayNOtoPutin” відбулася у Києві 9 січня і була покликана привернути увагу Заходу до позиції України напередодні переговорів США та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-