Представники релігійних конфесій у День Соборності закликали українців молитися за єдність та мир

Представники релігійних конфесій у День Соборності закликали українців молитися за єдність та мир

Укрінформ
З нагоди Дня Соборності в Україні представники різних релігійних конфесій закликали вірян молитися за єдність та мир.

Про це передає Укрінформ.

"Якими б різними ми не були за своїми вподобаннями, переконаннями, політичними чи релігійними поглядами – всі ми єдині у прагненні справедливого миру, добра і благополуччя для України, а значить, і для кожного з нас та для прийдешніх поколінь... Щодня молімося про єдність нашого народу і водночас не забуваймо її підтверджувати ділами – кожен на своєму місці, в міру власних сил робімо все можливе заради спільного блага, заради своїх ближніх, виявляючи у цьому найбільшу заповідь Господню: любити Бога всім серцем і душею та любити ближнього свого, як самого себе", - написав глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Фейсбуці.

Читайте також: Зеленський: На сході України й у Криму обов’язково проголосимо новий Акт злуки

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав побажав соборного мислення нашим державним мужам, а українському народові - відчуття єдності: "Хочу побажати в День Соборності нашому українському народу відчуття єдності в тому, що ми один Божий люд на землях Київських гір! Зараз ідея соборності є чимось життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність — це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, це означає ставити за найвищу цінність усе те, що може нас об’єднувати, надихати і робити сильнішими, бо разом нас не подолати", - написав Святослав у Фейсбуці..

"В нашому випадку соборність та єдність, це не стільки даність, скільки процес та боротьба. Ми маємо боротись за збереження України, за єдність України, за звільнення окупованих територій, за наше право бути українцями... Ми маємо історичний приклад поєднання українських земель УНР та ЗУНР. Тому я вірю, що ми повернемо назад наші Крим та Донбас, і тоді День Соборності матиме подвійне значення та подвійний символізм. Тож нас очікує і надалі боротьба за соборність України", - зауважив на своїй сторінці у Фейсбуці муфтій Духовного управління мусульман України "УММА" Саід Ісмагілов.

Читайте також: У Херсоні на мосту через Дніпро утворили «ланцюг єдності»

Як повідомлялося, День Соборності України щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-