У Києві затримали громадянина Росії із санкційного списку РНБО

У Києві затримали громадянина Росії із санкційного списку РНБО

Укрінформ
У Києві працівники поліції затримали особу, яка потрапила до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України (НПУ).

У відомстві нагадали, що наприкінці травня 2021 року було введено у дію рішення РНБО про застосування спеціальних персональних санкцій до суб’єктів підвищеного злочинного впливу.

“До санкційного списку потрапив і 50-річний чоловік, який є громадянин РФ та має тісні зв’язки з кримінальними угрупованнями. Як тільки-но поліцейським стало відомо про місце його перебування, правоохоронці спланували і провели заходи для затримання”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Санкційний список РНБО: кримінальному авторитету з російським паспортом дали пів року тюрми

Уточнюється, що на виконання рішення РНБО та з метою унеможливлення поширення громадянином іншої країни злочинного впливу співробітники управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції спільно з міграційною службою вживають заходів для примусового повернення чоловіка до країни його походження.

Окрім того, громадянину буде заборонено в’їжджати на територію України, поінформували правоохоронці.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 14 травня 2021 року провів засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Читайте також: На Луганщині викрили «кримінального авторитета» зі списку РНБО

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальних заходів до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також було запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території нашої країни і вважаються кримінальними авторитетами.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-