Санкційний список РНБО: кримінальному авторитету з російським паспортом дали пів року тюрми

Санкційний список РНБО: кримінальному авторитету з російським паспортом дали пів року тюрми

Укрінформ
У Миколаївській області за погрози потерпілим засудили до 6 місяців арешту кримінального авторитета з санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури судом визнано винним громадянина РФ, який тривалий час мешкає на території України на праві посвідки на постійне проживання, у погрозах потерпілим за раніше надані покази (ст. 386 Кримінального кодекса України). Суд призначив йому покарання – 6 місяців арешту", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура довела, що засуджений – кримінальний авторитет “Апті” погрожував потерпілим за надані ними показання у справі, де він є обвинуваченим.

Засуджений є у переліку осіб, стосовно яких застосовано обмежувальні заходи відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеного у дію указом Президента від 21 травня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня цього року було введено в дію рішення РНБО про застосування спеціальних персональних санкцій до суб’єктів підвищеного злочинного впливу.

22 липня правоохоронці примусово повернули до Росії кримінального авторитета з санкційного списку РНБО - неодноразово засудженого громадянина РФ, якого за «заслуги» у кримінальному середовищі було призначено «смотрящим» за одним із міст Полтавщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-