Під Печерським судом зібралися кілька тисяч прихильників Порошенка

Під Печерським судом зібралися кілька тисяч прихильників Порошенка

Укрінформ
Під Печерським райсудом Києва, де о 14:00 слідчий суддя Олексій Соколов має оголосити рішення щодо обрання запобіжного заходу п'ятому Президенту України, народному депутату Петру Порошенку, вже зібралися кілька тисяч активістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Громадяни тримають у руках жовто-сині прапори та прапори "Європейської солідарності". Наразі тривають виступи зі сцени, встановленої раніше активістами під судом.

Рух транспорту Володимирським проїздом не здійснюється.

На місці події присутні правоохоронці. Ситуація зараз спокійна. Водночас неподалік суду стоять кілька автозаків.

Читайте також: Сенатори США сподіваються на справедливий розгляд справи Порошенка

Раніше у середу тут кілька разів виникали сутички між поліцією та активістами.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Порошенко повернувся до України із закордонного відрядження. Того ж дня Печерський райсуд Києва провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесено на 19 січня.

У ході засідання прокурор просив суд застосувати до Порошенка запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Порошенка видалили з бази розшуку МВС

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Читайте також: «Євросолідарність» закликає «Слугу народу» зібратися на позачергове засідання Ради

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-