Порошенку підписали підозру в держзраді та фінансуванні тероризму

Порошенку підписали підозру в держзраді та фінансуванні тероризму

Укрінформ
Виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру п’ятому президенту Петру Порошенку у справі постачання вугілля з окупованих територій.

Про це Укрінформу повідомив обізнаний співрозмовник у правоохоронних органах.

“Порошенку підписали повідомлення про підозру у справі постачання вугілля з окупованих територій”, - сказав співрозмовник.

Він уточнив, що Порошенку інкримінують порушення ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (фінансування тероризму) ККУ.

Повідомлення про підозру підписав заступник генпрокурора Олексій Симоменко, оскільки генпрокурор Ірина Венедіктова перебуває у відпустці.

Дану інформацію під час брифінгу у понеділок, 20 грудня, підтвердив колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Крім того, у коментарі Укрінформу цю інформацію підтвердив і адвокат Порошенка Ігор Головань: “Наскільки нам відомо, хтось із заступників генпрокурора у той час, коли генпрокурора немає, таки підписав повідомлення про підозру Порошенку”.

Він додав, що невдовзі адвокати під час пресконференції детально розкажуть, що саме інкримінують їх підзахисному.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 17 грудня поточного року, Державне бюро розслідувань поінформувало, що працівники відомства поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату Петру Порошенку, однак він проігнорував представників правоохоронного органу та поїхав.

У відомстві уточнили, що справа стосується схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

Провадження розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у даному провадженні вже повідомлено про підозру одному із діючих народних депутатів та колишньому міністру енергетики, нагадали у ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-