Сталася штовханина під судом, що обирає запобіжний захід Порошенку

Сталася штовханина під судом, що обирає запобіжний захід Порошенку

Відео
Укрінформ
Під Печерський районним судом Києва, де о 14:00 слідчий суддя Олексій Соколов має оголосити рішення щодо обрання запобіжного заходу ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку, сталася короткотривала штовханина між поліцією і активістами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Деякі активісти намагалися встановити на стороні Володимирського узвозу навпроти суду бочки, потім їх почали відтісняти правоохоронці. Під час штовханини було чути, як застосовується сльозогінний газ.

Наразі ця штовханина припинилася.

За словами активістів, одна з цих синьо-жовтих бочок залишилася у поліції.

Після цього у активістів залишилося близько 10 таких бочок, через що сталася штовханина - наразі невідомо.

Під самим судом вже встановлена сцена і великий екран, також тут стоять автомобілі із гучномовцями.

На стороні Володимирського узвозу навпроти суду вже встановлені кілька палаток "Європейської солідарності".

Читайте також: Суд оголосить рішення про запобіжний захід Порошенку 19 січня

Громадяни розмістили на стінах самого суду плакати із написами: "Зе! Game over", "Перемоги України - з ПОРОХом", та інші.

Охорона біля суду наразі посилена, тут є співробітники поліції і Нацгвардії, поліції діалогу.

Як повідомлялося, 17 січня Петро Порошенко повернувся до України із закордонного відрядження. Цього ж дня Печерський райсуд Києва провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесене на 19 січня.

У ході засідання прокурор просив суд застосувати до політика запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Він також попросив суд застосувати до Порошенка обов'язки здати слідчому на зберігання паспорти, не відлучатися з місця проживання і прибувати до слідчого за першим викликом у разі, якщо буде внесено заставу.

Читайте також: Порошенка видалили з бази розшуку МВС

Як відомо, в. о. генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Петру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень. Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі. Прокуратура клопотала в суді про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Він перебував у СІЗО до січня цього року, коли суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Фото: Анна Стешенко/lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-