Сенатори США сподіваються на справедливий розгляд справи Порошенка

Сенатори США сподіваються на справедливий розгляд справи Порошенка

Укрінформ
Члени делегації Конгресу Сполучених Штатів наголошують на важливості дотримання судом принципу верховенства права при розгляді справи експрезидента України, народного депутата Петра Порошенка.

Про це вони заявили на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Гадаю, усі погодяться, що у будь-якому випадку ми маємо бути впевнені, що поважаються права сторони захисту, що у випадку з Президентом Порошенком ми побачимо справедливий розгляд його справи і справедливий суд. Ми не коментуємо справу по суті, але ми твердо віримо у верховенство права», - зазначив сенатор-республіканець Роб Портман (штат Огайо).

Він також зауважив, що зараз дуже важливий час, щоб показати максимальну єдність, підкресливши, що це є метою їхнього візиту до Києва.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі (штат Коннектикут) констатував, що особисто він має занепокоєння щодо вибіркового правосуддя.

«Ми тут не для того, щоб зачіпати якусь окрему справу. Ми віримо, що Президент Порошенко отримає справедливе слухання, але я говорю за себе, я маю занепокоєння щодо вибіркового права, я занепокоєний, що націлюються на політичних опонентів, тож ми залишаємо за судовою системою забезпечення справедливого розгляду справи Президента Порошенка», - наголосив американський політик.

Водночас Мерфі звернув увагу, що єдність нині має бути пріоритетом. Схожу думку висловив демократ Річард Блюменталь (штат Коннектикут), нагадавши, що план президента РФ Володимира Путіна передбачає дестабілізувати та розділити Україну.

Читайте також: Суд почав обирати запобіжний захід Порошенку

Як повідомлялося, делегація Конгресу США сьогодні, 17 січня, відвідує Київ, щоб підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловити підтримку її демократичним реформам.

20 грудня експрезиденту України, народному депутату Петру Порошенку повідомили про підозру в держзраді. Йому інкримінують розірвання торгових контрактів на постачання вугілля з ПАР та укладання торгових угод із представниками окупаційних адміністрацій окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Сьогодні, 17 січня, Порошенко повернувся до України і Печерський райсуд Києва розпочав засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Фото: Павло Багмут, Євген Котенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-