Порошенко прилетів до Києва

Порошенко прилетів до Києва

Онлайн
Укрінформ
Лідер політичної партії "Європейська Солідарність", народний депутат, п‘ятий Президент України Петро Порошенко прилетів із закордонного відрядження до Києва.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, рейсовий літак "Варшава – Київ" на борту з Порошенком приземлився в Міжнародному аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського.

Незабаром очікується виступ Порошенка на імпровізованій сцені напроти аеропорту.

Разом із політиком до Києва прилетіли його дружина Марина Порошенко, адвокати Ігорь Головань та Ілля Новіков, а також співголова фракції "Європейська Солідарність" у Верховній Раді Артур Герасимов і народні депутати, зокрема, Микола Княжицький, Олексій Гончаренко, Ростислав Павленко, Вікторія Сюмар, Михайло Забродський, Ахтем Чийгоз, Ірина Фріз. Крім того, на одному борту з Порошенком прилетіли низка українських журналістів. 

Біля аеропорту експрезидента зустрічали кілька тисяч активістів, а також політики, які скандували: "Порошенко".

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Євросолідарність", народний депутат, експрезидент перебував у закордонному відрядження з 17 грудня до 17 січня.

Печерський районний суд Києва призначив засідання з обрання йому запобіжного заходу на 11:00.

Читайте також: Порошенко пояснив, чому вирішив повернутися саме 17 січня

Раніше повідомлялося, що виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

За даними ДБР, Петро Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема, з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебував у закордонному відрядженні.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Фото: Петро Порошенко/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-