Порошенко пояснив, чому вирішив повернутися саме 17 січня

Порошенко пояснив, чому вирішив повернутися саме 17 січня

Укрінформ
Петро Порошенко обрав для повернення до України 17 січня, оскільки вважає, що саме цього дня в державі починається політичний сезон.

Про це ексглава держави сказав в інтерв'ю LB.ua, передає Укрінформ.

«Хочу наголосити: політичний сезон в Україні починається лише з завтрашнього дня (17 січня – ред.). Дотепер у нас були свята… Саме тому я вирішив повернутися 17-го числа. Хоча Верховна Рада почне роботу де-факто ще через тиждень, але зараз йде  робота в комітетах. Отже, ми запропонували суду, що готові приїхати 17-го, і, якщо суд вважає за потрібне, може призначити на цей день засідання», - розповів Порошенко.

За його словами, початок судового засідання було призначено на 11-ту годину «щоб ми не встигли нікуди заїхати, тож ми поїдемо одразу до суду».

Читайте також: Порошенко припускає, що його літак можуть посадити в іншому аеропорту

«Я візьму участь у засіданні. Я готовий буду разом зі своїми захисниками продемонструвати суспільству абсолютну нікчемність звинувачення. Навіть не нікчемність - його відсутність. Там навіть немає що коментувати», - наголосив політик.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко поїхав за кордон 17 грудня, де проводив міжнародні зустрічі, зокрема у Варшаві та Брюсселі.

Читайте також: Порошенко заявив, що отримував сигнали не повертатися в Україну

20 грудня в. о. генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій. До Печерського райсуду Києва було внесено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-