Порошенко заявив, що отримував сигнали не повертатися в Україну

Порошенко заявив, що отримував сигнали не повертатися в Україну

Укрінформ
Народний депутат України, п'ятий президент Петро Порошенко заявив, що отримав сигнали від оточення Президента Володимира Зеленського не повертатися в Україну.

Про це він сказав на брифінгу у Варшаві 16 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я отримав їх (сигнали - ред.) від найближчих людей Зеленського, які займаються політтехнологічними сценаріями поведінки Зеленського”, - заявив Порошенко.

За словами політика, йому повідомили, що “з розумінням поставляться до його рішення не повертатися в Україну”.

Читайте також: Порошенко припускає, що його літак можуть посадити в іншому аеропорту

Eкспрезидент також заявив, що архітектором кримінальної справи проти себе вважає Зеленського, а замовником, на його переконання, є бізнесмен Ігор Коломойський.

На думку Порошенка, це помста, зокрема за націоналізацію Приватбанку.

Політик також зауважив, що не вбачає паралелей із ситуацією декілька років тому, коли Міхеїл Саакашвілі повертався в Україну.

“Я повертаються до себе додому, і повертаюся легальним способом. Я не збираюся порушувати закон”,- сказав Порошенко.

Читайте також: «Чи боюся я?»: Порошенко пояснив, чому його не арештують

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент Петро Порошенко заявив, що 17 січня прибуде в Україну, і висловив переконання, що підстав для його арешту немає. Він відбув за кордон 17 грудня, де проводив міжнародні зустрічі, зокрема у Варшаві та у Брюсселі.

20 грудня виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій. До Печерського районного суду Києва було внесено клопотання про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-