У центрі Києва висадили тюльпани в пам’ять про Героїв Небесної сотні

У центрі Києва висадили тюльпани в пам’ять про Героїв Небесної сотні

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві в пам’ять про Героїв Небесної сотні висадили тисячі цибулин голландських тюльпанів.

Першу партію цибулин із загальної кількості у 100 тисяч майбутніх тюльпанів було висаджено за участю почесного консула України в Амстердамі Еміеля де Севрен Жаке, передає кореспондент Укрінформу.

У центрі Києва висадили тюльпани в пам’ять про Героїв Небесної сотні / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він зазначив, що 100 тисяч тюльпанів є даниною пам’яті Героїв Небесної сотні – символічну тисячу тюльпанів висадять на честь кожного із загиблих героїв.

“Ця ініціатива продовжуватиметься, і вона поширюватиметься на інші міста в Україні. І я, як почесний консул, популяризуватиму Україну на міжнародному рівні”, – підкреслив Севрен Жаке.

У заході також взяли участь представники посольства Нідерландів в Україні, представники КМДА, Київзеленбуду та столичної громади.

“Ми продовжуємо добру традицію за підтримки посольства Нідерландів, і в цьому році, як і в минулому, садимо 100 тисяч тюльпанів, привезених із Нідерландів, якими ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної сотні”, – сказав перший заступник генерального директора Київзеленбуду Вадим Мотуз.

Читайте також: У Києві відкрили виставку французького фотодокументаліста про Революцію Гідності

За його словами, тюльпани будуть посаджені на трьох локаціях у Києві – Майдані Незалежності, біля Софії Київської та біля Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Вшанування пам’яті Революції гідності є пріоритетним завданням – Зеленський

Під час заходу Севрен Жаке також наголосив на перспективності розвитку українсько-нідерландських відносин та повідомив, що у період цвітіння тюльпанів у квітні-травні 2022 року у Києві відбудеться низка двосторонніх заходів щодо зміцнення культурних, економічних та соціальних відносин між Україною та Нідерландами за участю нідерландських інвесторів, політиків та діячів культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-