У Раді взялися за законопроєкт про місто Київ – комітет планує розглянути 900 правок

У Раді взялися за законопроєкт про місто Київ – комітет планує розглянути 900 правок

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 8 вересня розпочинає процес перегляду правок до законопроєкту №2143-3 "Про місто Київ – столицю України".

Про це голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород цього комітету, перший заступник очільника фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Законопроєкт №2141-3 уже кілька разів розглядався, готувався до другого читання. Там є зауваження з точки зору наших міжнародних партнерів, є зауваження від Головного юридичного управління. Це дає нам можливість його переглядати. Сьогодні на комітеті запустимо процес перегляду", – сказав Корнієнко.

Читайте також: Радбез не має повноважень для зняття Кличка з посади голови КМДА — Данілов

За його словами, йдеться про 900 правок, і комітету знадобиться кілька тижнів, щоб їх пропрацювати. "Коли модель буде вимальовуватися, ми будемо її обговорювати з киянами, з експертами у тому числі з міжнародними", - зазначив політик.

Він зауважив, що в основі проєкту закону - розмежування повноважень голови Київської міської державної адміністрації та міського голови Києва. Корнієнко нагадав, що згідно зі статтею 118 Конституції України, голову КМДА призначає на посаду Президент за поданням Кабінету Міністрів, а міського голову обирають місцеві мешканці. "Просто так у нас збіглося, що це не збігається з обраною людиною, мером Києва, через це виникають проблеми", – пояснив народний депутат.

Водночас він не став прогнозувати, чи підтримуватимуть інші парламентські фракції цей законопроєкт.

Читайте також: Ткаченко сподівається, що Рада найближчим часом ухвалить закон про столицю

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" Верховна Рада ухвалила в першому читанні 3 жовтня 2019 року.

15 липня 2020 р. Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

Згідно з чинним законодавством, Київський міський голова за своїми посадовими обов'язками очолює виконавчий орган Київської міської ради — Київську міську державну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-