Радбез не має повноважень для зняття Кличка з посади голови КМДА — Данілов

Радбез не має повноважень для зняття Кличка з посади голови КМДА — Данілов

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони не має повноважень для зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО, передає кореспондент Укрінформу.

"Я не знаю, хто порадив Віталію Володимировичу, які політтехнологи запустити таке рішення, що, ніби, на засіданні Ради нацбезпеки оборони ми можемо знімати Кличка. Повноважень знімати Кличка у нас з посади не має. Ці є повноваження Кабінету Міністрів. Кабінет Міністрів займається своєю справою", - сказав він.

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що йому зателефонували з Офісу Президента і запросили на сьогоднішнє засідання РНБО. Кличко заявив, що не може бути присутнім, оскільки поїхав в робочу поїздку на Чернігівщину.

Читайте також: Кличко заявив, що звільнення його з посади голови КМДА буде неконституційним

Раніше Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що РНБО може розглянути усунення його з посади голови КМДА.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що у порядку денному засідання РНБО, яке відбудеться у п'ятницю, попередньо немає питання про усунення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Президент Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексієві Данілову організувати проведення засідання РНБО 20 серпня.

Пресслужба Офісу Президента анонсувала брифінг у п'ятницю ввечері за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-