Кличко припускає, що РНБО розгляне усунення його з посади голови КМДА

Кличко припускає, що РНБО розгляне усунення його з посади голови КМДА

Відео
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко не виключає, що Рада національної безпеки і оборони може розглянути усунення його з посади голови КМДА.

Про це він заявив в ефірі Українського радіо, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи братиме він участь у найближчому засіданні РНБО, Кличко сказав : "Мер міста не є членом РНБО. Зараз РНБО може прийняти будь-яке рішення... Якщо будуть прийматися рішення про усунення Кличка з посади голови КМДА, то я не чіпляюся за крісло".

Водночас він нагадав, що Конституційний Суд тричі приймав рішення про те, що обраний киянами міський голова має бути призначений головою КМДА.

Читайте також: Чернишов спростував своє призначення на посаду голови КМДА

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексієві Данілову організувати проведення засідання РНБО 20 серпня.

Згідно з чинним законодавством, Київський міський голова за своїми посадовими обов'язками очолює виконавчий орган Київської міської ради — Київську міську державну адміністрацію.

Читайте також: Організатори концерту Бочеллі відреагували на заяву заступника Кличка щодо «сцени на могилах»

Водночас у жовтні 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ - столицю України", яким пропонується розділити повноваження та розмежувати посади Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-