Відновлення київського костелу: Ткаченко анонсував нараду з меценатами

Відновлення київського костелу: Ткаченко анонсував нараду з меценатами

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував нараду з меценатами щодо відновлення костелу Святого Миколая у Києві, що постраждав від пожежі.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У понеділок проведемо нараду з нашими меценатами, щоб знайти додаткові форми державно-приватного партнерства у справі відновлення костелу", - зазначив урядовець.

Він додав, що готується лендинг, де будуть названі всі, хто допомагає збирати кошти на відновлення костелу.

Міністр також наголосив, що Національний будинок органної та камерної музики України є державною організацією, і всі кошти, що надходять на його рахунки, отримують цільове призначення. "І їх жодним чином неможливо використати на щось інше. Якщо ви надсилаєте гроші на реставраційні роботи, вони не можуть бути використані на зарплати співробітників, оплату комунальних послуг, гастролі тощо. Тільки реставрація!" - підкреслив Ткаченко.

Раніше він повідомив, що з усієї країни надходять повідомлення та дзвінки з пропозиціями допомогти у відновленні костелу Святого Миколая.

Ткаченко опублікував реквізити рахунку Національного будинку органної та камерної музики, на який охочі можуть переказувати кошти.

Як повідомлялося, пожежа у костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 та 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь ліквідовано на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньо причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та орган.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Бізнес пропонує допомогу у відновленні костелу Святого Миколая - Ткаченко

Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римо-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на вулиці Великій Васильківській. Храм побудований у 1899—1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Костел Святого Миколая поділили поміж собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів та парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить у ньому богослужіння.

Фото: @StMykolayParish

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-