Бізнес пропонує допомогу у відновленні костелу Святого Миколая - Ткаченко

Бізнес пропонує допомогу у відновленні костелу Святого Миколая - Ткаченко

Укрінформ
Представники українського бізнесу пропонують допомогу у відновленні костелу Святого Миколая у Києві, який постраждав від пожежі.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Пожежа в Костелі Святого Миколая об'єднала українців. З усієї країни отримуємо повідомлення та дзвінки з пропозиціями допомоги костелу. Наразі завдяки Владиславу Чечоткіну, Олегу Гороховському, Андрію Ставніцеру, Вікторії Михайльо (Альфа-Банк Україна) вже маємо частину суми на протиаварійні роботи", - зазначив міністр.

Він наголосив, що повне відновлення костелу і органа коштуватиме десятки мільйонів гривень.

Читайте також: Єпископ Кривицький – про пожежу в костелі: Концертний орган згорів дощенту

Тож усі, хто хоче долучитися до порятунку храму, можуть переказувати кошти на рахунок Національного будинку органної та камерної музики - міністр опублікував реквізити.

Раніше у соцмережах співзасновник Монобанку Олег Гороховський, співвласник і генеральний директор компанії «ТрансІнвестСервіс» Андрій Ставніцер, засновник Rozetka Владислав Чечоткін оголосили про виділення 1 млн грн кожен на роботи з відновлення костела Святого Миколая.

З понеділка збір коштів буде доступний і в Монобанку.

Як повідомлялося, пожежа у костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 та 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь ліквідовано на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньо причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та орган.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римо-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на вулиці Великій Васильківській. Храм побудований у 1899—1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Костел Святого Миколая поділили поміж собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів та парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить у ньому богослужіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-