У Києві – обшуки на двох підприємствах, що займалися освітленням вулиць

У Києві – обшуки на двох підприємствах, що займалися освітленням вулиць

Укрінформ
У Києві проходять обшуки на комунальних підприємствах «Інформатика» та «Київміськсвітло».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

"Святошинська окружна прокуратура Києва за оперативного супроводження Головного управління Державної податкової служби у м. Києві проводить слідчі дії в службових приміщеннях КП «Інформатика», КП «Київміськсвітло», а також за адресами розташування офісних приміщень підрядних організацій, які налагодили схему привласнення коштів, призначених для облаштування вуличного освітлення", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція проводить обшуки в Департаменті освіти КМДА

Слідчі дії проводяться в межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння бюджетними коштами зазначених комунальних підприємств шляхом завищення вартості придбаних товарів і послуг та подальшого перерахування бюджетних коштів на рахунки підприємств з ознаками ризикованості.

"19 серпня на підставі ухвал суду в офісних приміщеннях комунальних та підрядних підприємств, а також за адресами фактичних місць проживання службових осіб КП та співробітників комерційних структур розпочаті обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення", - зауважили у прокуратурі.

Читайте також: У метро Києва «наварили» 12 мільйонів на лампочках, підряднику оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці повідомили про підозру заступнику керівника комунального підприємства та інженеру технагляду за фактом розкрадання 500 тис. грн на ремонті доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-