Поліція проводить обшуки в Департаменті освіти КМДА

Поліція проводить обшуки в Департаменті освіти КМДА

Фото
Укрінформ
Правоохоронці проводять обшуки в Департаменті освіти та науки Київської міської державної адміністрації через нецільове використання коштів бюджету Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Столичні правоохоронці проводять обшуки у Департаменті освіти та науки КМДА та комунальному підприємстві у рамках розслідування кримінального провадження за фактами нецільового використання коштів бюджету Києва, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії в закладах освіти, підпорядкованих районним державним адміністраціям в м. Києві, та можливого привласнення їх шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 210 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Обшуки у Солом’янській РДА: прокуратура оголосила три підозри

Згідно з матеріалами слідства, посадові особи департаменту та комунального підприємства «Група впровадження проєкту з енергоощадження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва» упродовж 2019-2020 років всупереч вимогам бюджетного законодавства внесли до плану використання бюджетних коштів видатки на цілі, які не були передбачені розпорядженням КМДА та бюджетом міста Києва, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів у розмірі понад 1 млн грн з метою їх подальшого привласнення.

"18 серпня з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства, слідчі ГУ Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції проводяться обшуки у Департаменті освіти і науки КМДА та Комунальному підприємстві "Група впровадження проєкту з енергоощадження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва", - ідеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Читайте також: Прокуратура розповіла про «сміттєві» гроші чиновників Київкомунсервісу

Окрім того, стало відомо, що сьогодні правоохоронці проводять обшуки на комунальному підприємстві «Солом’янка-Сервіс» у справі про розкрадання 5 млн гривень на реконструкції школи.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“18 серпня 2021 року на підставі ухвал суду за адресами офісних приміщень комунального підприємства та підрядної організації розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення робіт з реконструкції середньої загальноосвітньої школи на проспекті Відрадному у Солом’янському районі міста Києва.

Відповідно до договорів вартість робіт становила більше 230 млн грн., які комунальне підприємство перерахувало підрядній організації.

Читайте також: Розкрадання на ремонті дитсадків: до столичного забудовника прийшли з обшуками

Після закінчення робіт директор комунального підприємства разом із особою, уповноваженою на здійснення технічного нагляду, прийняли та засвідчили відповідність актів приймання будівельних робіт по об’єкту, до яких було внесено завідомо недостовірну інформацію щодо фактичних обсягів та вартостей виконаних будівельних робіт.

У ході слідства правоохоронці встановили завищення підрядною організацією в актах приймання будівельних робіт фактичних обсягів та вартості майже на 5 млн грн.

Читайте також: У Києві начальника райуправління освіти підозрюють у розтраті двох мільйонів

Також слідством встановлено, що підприємства, які виступали субпідрядниками, мають явні ознаки фіктивності – не звітували до податкового органу, не мали виробничих та трудових потужностей. Документообіг між підприємствами здійснювався тільки з метою приховання фактів розкрадання коштів місцевого бюджету, переконані в прокуратурі.

Водночас у Департаменті освіти і науки КМДА вважають, що численні обшуки освітніх структур, напередодні початку нового навчального року, виглядають як акція, спрямована на дестабілізацію роботи освітньої галузі Києва.

«Ми, освітяни, працюємо на якісну освіту Києва, розуміючи, що мільярди гривень, які місто вкладає в розвиток освітньої галузі, мають бути використані ефективно. Ми готові разом з правоохоронними органами максимально оперативно та відкрито взаємодіяти задля встановлення справедливості. Проте ми категорично проти, коли представники силових структур поводяться некоректно, починають перевищувати повноваження та забувають, що в усіх, без винятку, громадян нашої держави, є права, які захищає Конституція України», – заявила директор Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян.

У КМДА наголошують, що Департамент освіти і науки та столичні заклади освіти працюють у правовому полі, відповідно до чинного законодавства та з дотриманням усіх процедур. А численні обшуки освітніх структур напередодні початку нового навчального року виглядають як акція, спрямована на дестабілізацію роботи освітньої галузі Києва.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-