Розкрадання на ремонті дитсадків: до столичного забудовника прийшли з обшуками

Розкрадання на ремонті дитсадків: до столичного забудовника прийшли з обшуками

Укрінформ
У Києві проходять обшуки на комунальному підприємстві «Житлоінвестбуд-УКБ» у справі про розкрадання коштів на ремонті дитсадків.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито схему розтрати коштів службовими особами комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» за участі суб’єктів господарювання під час проведення робіт з капітального ремонту дошкільних навчальних закладів, розташованих на території Печерського, Оболонського, Солом’янського та Дарницького районів столиці”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура проводить обшуки в будівлі Київкомунсервісу

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році між комунальним підприємством «Житлоінвестбуд-УКБ» та рядом юридичних осіб за результатами процедури публічних закупівель був укладений ряд договорів підряду на проведення робіт з капітального ремонту дошкільних начальних закладів на загальну суму близько 120 млн грн.

Встановлено, що роботи виконані підрядниками не в повному обсязі та за значно завищеними цінами, а бюджетні кошти у сумі близько 30 млн грн, отримані за нібито виконані роботи, спрямовуються на розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Крім того, встановлено, що ряд переможців закупівель є пов’язаними між собою особами.

Читайте також: Обшуки у справах Подільського мосту і шкільних меблів – прокуратура розкрила деталі

Сьогодні в межах кримінального провадження прокурори спільно зі слідчими поліції за оперативного супроводу ГУ СБУ м. Києві та Київській області проводять обшуки у приміщенні комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня у Києві проходять обшуки у справі про розкрадання коштів на ремонті асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів у Солом’янському районі столиці. Крім того, обшуки проходять у приміщеннях комунального підприємства «Київкомунсервіс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-