Обшуки у справах Подільського мосту і шкільних меблів – прокуратура розкрила деталі

Обшуки у справах Подільського мосту і шкільних меблів – прокуратура розкрила деталі

Укрінформ
У Київській міській прокуратурі підбили підсумки проведених обшуків у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, в Управлінні освіти Печерської РДА, на комунальних підприємствах та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до розкрадання коштів місцевого бюджету.

Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Так, за результатами слідчих дій Подільською окружною прокуратурою міста Києва 16.08.2021 повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації.

За висновками експертизи, бюджету міста спричинено збитки на суму понад 4,5 млн грн через неналежне виконання робіт з фарбування залізобетонних прольотних плит автопроїзду. Це лише один епізод, уточнила Максимець. Дії посадовця КП кваліфіковано ч. 2 ст. 367 КК України, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 КК України.

За її словами, у провадженні щодо розкрадання коштів під час закупівлі шкільних меблів Печерською РДА, сьогодні повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у привласненні понад 450 тис. грн.

За даними слідства, шкільні стільці, закуплені для 20 закладів освіти Печерського району, не відповідають технічним вимогам, а їх вартість завищена більше, ніж удвічі. При цьому акт приймання-передачі навіть не містить прізвища службової особи РДА, яка прийняла ці стільці.

У межах провадження найближчим часом діям службових осіб Печерської РДА буде також надана правова оцінка, заявила Максимець.

Також вона поінформувала щодо результатів справи щодо ремонту підземних переходів у Деснянському районі.

За результатами проведених слідчих дій Деснянською окружною прокуратурою міста Києва 16.08.2021 повідомлено про підозру начальнику КП ШЕУ Деснянського району м. Києва у розтраті бюджетних коштів під час виконання робіт з ремонту підземних переходів.

"Так, незважаючи на те, що ремонтні роботи в підземних переходах були проведені вкрай неякісно, не у повному обсязі та ще й фірмою з ознаками фіктивності підозрюваний надав вказівку щодо перерахування бюджетних коштів", - розповіла Максимець.

Вона додала, що збитки місцевому бюджету експерти оцінили у понад чверть мільйона гривень.

Читайте також: Заяви ДФС про обшуки на комунальних підприємствах Києва стосуються підрядників - КМДА

Як заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, чергові претензії силових структур до комерційних фірм, які відповідно до тендерних процедур постачають обладнання та харчування у заклади освіти столиці, можуть призупинити початок навчального року в деяких районах.

«Столичні заклади освіти працюють в правовому полі, роблять усе відповідно до чинного законодавства та з дотриманням усіх тендерних процедур. Наші структури намагаються максимально якісно прописувати технічні завдання, розуміючи, що сотні мільйонів гривень, які місто вкладає в підготовку до нового навчального року, мають бути використані ефективно. В той же час трапляються випадки, коли приватні фірми намагаються постачати неякісний товар, таким чином порушуючи закон і підставляючи комунальні структури. Ми готові разом з правоохоронними органами максимально оперативно та відкрито взаємодіяти задля встановлення справедливості. Проте ми проти, коли блокується робота закладів освіти», – цитує Мондриївського передає пресслужба КМДА.  

Він також зазначив, що вся документація щодо будь-яких тендерів знаходиться у відкритому доступі. І в КМДА, і в Департаментах роблять усе, щоб зробити процеси закупівлі ще більш відкритими, а до закладів освіти постачали товари лише найвищої якості.

«Масові обшуки і голосні звинувачення, що сьогодні лунають, ми розцінюємо лише як політичну акцію і тиск на столичну владу з метою її дискредитації. Переконаний, все має відбуватися виключно в правовому полі. Зокрема, встановлення істини, дії силовиків та публічні заяви зі звинуваченнями», – наголосив Мондриївський.

Як повідомляв Укрінформ, Подільська окружна прокуратура міста Києва спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в місті Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України провела обшуки у приміщенні Департаменту транспортної інфраструктури, КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та у підрядних організаціях, задіяних на будівництві Подільського мостового переходу через р. Дніпро.

Також 16 липня прокурори Київської міської прокуратури спільно з управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України за участю експертів провели огляд об’єкту будівництва Подільського мосту.

Крім цього, 16 серпня у Києві повідомили про підозру п’яти службовим особам КМДА та двом керівникам приватних юридичних осіб, яких підозрюють у зловживаннях під час евакуації автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-