Прокуратура проводить обшуки у замовника та підрядника будівництва Подільського мосту

Прокуратура проводить обшуки у замовника та підрядника будівництва Подільського мосту

Укрінформ
У Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, у замовника робіт та підрядника будівництва Подільського мосту проходять обшуки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з Національною поліцією в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади Києва і службової недбалості під час будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві проводять обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», ДП «Укрдержбудекспертиза», у генерального підрядника, а також у підрядних організаціях, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України).

Читайте також: Кличко обіцяє звільнити винних, якщо Подільський міст не здадуть цьогоріч

Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» був укладений договір генпідряду щодо виконання робіт по об’єкту «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

У липні 2020 року виконувач обов’язків директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за липень 2020 року, до яких були внесені відомості про виконання упродовж квітня-травня 2020 року роботи по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду від опори до опори довжиною 33 м.

"Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, роботи, які передбачені технологічними картами виробника використаних на об’єкті «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві» не виконувались. Внаслідок зазначених дій місцевому бюджету територіальної громади міста Києва спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Кличко показав, як будують Подільський міст

На підставі ухвал суду у службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцями проживання фігурантів провадження тривають обшуки.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня прокурори Київської міської прокуратури спільно з управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, за участю експертів, на підставі ухвали слідчого судді, провели огляд об’єкту будівництва Подільського мосту.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-