Столичним посадовцям оголосили підозру в розкраданні 500 тисяч на ремонті доріг

Столичним посадовцям оголосили підозру в розкраданні 500 тисяч на ремонті доріг

Укрінформ
У Києві правоохоронці повідомили про підозру заступнику керівника комунального підприємства та інженеру технагляду за фактом розкрадання 500 тис. грн на ремонті доріг.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

«Викрито організовану групу у складі працівників КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва», посадових осіб підрядних організацій та інженера технагляду, які розробили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг з розподіленням ролей кожного з її учасників», - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами досудового розслідування у 2019 році за результатами допорогових закупівель посадовими особами КП було укладено низку договорів з підрядною організацією на виконання робіт з капітальних ремонтів асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів на загальну суму 2 млн 245 тис. грн.

Читайте також: Розкрадання на дорогах: до чиновників Солом'янського району прийшли з обшуками

«Частину робіт будівельна компанія виконала з порушенням технології, чинних будівельних норм та стандартів, що призвело до невідповідності фактичних обсягів виконаних робіт тим, які зазначені в документах», - указують у прокуратурі.

Як зазначається, службові особи КП та інженер технічного нагляду, достовірно знаючи, що укладене підрядником асфальтобетонне покриття не відповідає вимогам державних будівельних норм, підписали акти приймання-передачі виконаних робіт, унаслідок чого бюджетні кошти були безпідставно перераховані товариству. У результаті місцевому бюджету спричинено збитки у розмірі понад 500 тис. грн.

Одному із заступників керівника КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва» та інженеру технічного нагляду повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Читайте також: Поліція проводить обшуки в Департаменті освіти КМДА

«Наразі встановлюється причетність вказаних осіб до інших епізодів злочинної діяльності, а також інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до відповідальності», - додали у прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня у столиці правоохоронці повідомили про підозру керівнику комунального підприємства «Солом’янка-Сервіс», підряднику та інженеру технагляду за фактом розкрадання 5 млн грн на реконструкції школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-