В ОП сказали, хто відповідає за інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні

В ОП сказали, хто відповідає за інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Офіс Президента не керує питаннями установки в Києві об'єктів для зйомок або декорацій до будь-чого.

Так радник керівника ОП Михайло Подоляк прокоментував Укрінформу ситуацію з розміщенням інсталяції в радянському стилі на алеї Героїв Небесної Сотні.

«Офіс Президента точно не керує питаннями установки в Києві об'єктів для зйомок або декорацій до будь-чого. Цим повинна займатися міська влада», - сказав Подоляк.

Він підкреслив, що такої ситуації можна було б уникнути.

«За цю вулицю також відповідає і адміністрація Меморіального комплексу, яка вочевидь знала, що на вулиці щось планується. Не зовсім зрозуміло, чому на етапі погоджень не можна було уникнути непорозумінь. Навіщо потрібно було все доводити до публічного скандалу? У чому полягає задум? Адже всі ці структури в місті повинні просто виконувати свою роботу, щоб не виникало подібних позаштатних ситуацій», - підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Невідомі знесли «радянську» інсталяцію в центрі Києва, сталися сутички з поліцією

Подоляк висловив незадоволення також тим, що столична влада в недостатній мірі володіє інформацією про те, що відбувається в місті.

«Не може бути «сюрпризом» для виконавчої влади в місті ні дрифт під Софійським собором, ні установка якихось об'єктів для зйомок на алеї Героїв Небесної Сотні. Це немислимо», - заявив він.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Києві на алеї Героїв Небесної Сотні перед Днем Незалежності облаштували локацію в радянському стилі.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив про те, що влада не давала дозволів на розміщення цієї інсталяції, а також звернув увагу на те, що організацією святкування Дня Незалежності, зокрема, концепцією і декораціями для святкових заходів, займається Офіс Президента.

«Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

За його словами, керівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності підтвердило, що установка інсталяції була узгоджена з ним.

Читайте також: Музей Майдану: із німецькими архітекторами підписали угоду, що розблокує будівництво

Генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло в коментарі Укрінформу розповів, що на алеї Героїв Небесної Сотні встановлювалися декорації для святкової постановки до Дня Незалежності. За його словами, Музею концепція «відома усно», але з офіційним листом до них організатори не зверталися і не повідомляли, які саме конструкції будуть встановлювати.

Група людей на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві зруйнувала конструкції алеї Героїв Небесної Сотні. Під час демонтажу відбулися зіткнення з поліцією, яка прибула на місце події. Є затримані.

Група осіб самовільно демонтувала декорації на алеї Героїв Небесної Сотні, сталися сутички з поліцією / Фото: Володимир Тарасов та Анатолій Сірик, Укрінформ

Київський міський голова Віталій Кличко побував на алеї Героїв Небесної Сотні і доручив Департаменту міського благоустрою КМДА демонтувати «інсталяції».

На Алеї Героїв Небесної сотні демонтують «радянські» декорації / Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-