Недоречне місце: Кличко доручив прибрати інсталяцію з алеї Героїв Небесної Сотні

Недоречне місце: Кличко доручив прибрати інсталяцію з алеї Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко доручив Департаменту міського благоустрою КМДА демонтувати «інсталяції», встановлені на алеї Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

Як зазначається, міський голова прийшов на алею Героїв Небесної Сотні, оглянув конструкції та назвав їх зневагою до пам’яті патріотів, які загинули на цьому місці.

«Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні «перформанси»... Керівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності підтвердило, що встановлення «інсталяції» було погоджене з ним. Але, я переконаний, цей безлад треба прибрати», – підкреслив Кличко.

Читайте також: «Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Він назвав недоречним на місці, де загинули українські патріоти, встановлювати символи ностальгії за Радянським Союзом.

Раніше повідомлялося, що група людей на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві зруйнувала конструкції в радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки до Дня Незалежності.

На Алеї Героїв Небесної сотні демонтують «радянські» декорації / Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

За словами генерального директора Національного музею Революції гідності Ігоря Пошивайла, у Києві на алеї Героїв Небесної Сотні встановлювалися декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

При цьому він зазначив, що музею концепція "відома усно", але з офіційним листом до них не зверталися та не повідомляли, які саме будуть конструкції і що саме там їх встановлюватимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-