Дрифт на Софійській площі: у прокуратурі заявили, що авто можуть вилучити

Дрифт на Софійській площі: у прокуратурі заявили, що авто можуть вилучити

Укрінформ
Вирішується питання про вилучення автомобілів, задіяних в екстремальних рекламних зйомках на Софійській площі у Києві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Київська міська прокуратура. 

“Шевченківська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом подій, що відбулися на Софійській площі у зв’язку з проведенням несанкціонованих зйомок”, - ідеться у повідомленні.

Як встановлено слідством, зранку 10 серпня приватна компанія провела рекламний захід із залученням двох автівок, які на пішохідній зоні навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому влаштували дрифт.

Фото: kyivcity.gov.ua

Першочерговими слідчим діями встановлено, що до КП ШЕУ Шевченківського району представники приватної компанії щодо проведення зйомок не звертались та свої дії не погоджували.

Як нагадали у прокуратурі, пам’ятник Богданові Хмельницькому є пам'яткою мистецтва ХІХ століття, одним із символів Києва, а розташований поруч Софійський собор є пам’яткою архітектури ХІ століття, що входить до Списку спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Уявіть собі таке у Ватикані: Ткаченко жорстко відреагував на дрифт у центрі Києва

За попередньою інформацією, орієнтований розмір заподіяних збитків внаслідок пошкодження клінкерного покриття на Софійській площі становить близько 50 тис. грн.

На цей час тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин та осіб, причетних до кримінального правопорушення. "Вирішується питання про вилучення автомобілів, задіяних у зйомках", - додали у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Читайте також: Софійську площу відмивають від слідів ранкового дрифту

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 серпня в історичному центрі столиці на Софійській площі відбувалися рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Згодом стало відомо, що столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо цього випадку за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Читайте також: КМДА оприлюднила лист із відмовою компанії Red Bull в екстремальній зйомці

Компанія Red Bull UA опублікувала в Instagram фото зі скандальних зйомок на Софійській площі: в машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук. Крім того, за кермом начебто перебував один із найвідоміших зірок дрифтингу – Конор Шанахан, який нібито спеціально для зйомок приїхав до Києва.

Користувачі Instagram залишають обурені коментарі під дописами у блозі компанії. Вони, зокрема, вимагають офіційне пояснення щодо інциденту на Софійській площі, а також закликають представників Red Bull відмити бруківку.

Перше фото: скріншот з Instagram Red Bull UA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-